Έκδοση ΚΥΑ και αποστολή εγκυκλίου για Υγειονομικές προϋποθέσεις &Υγειονομικούς ελέγχους στις Επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Θέμα: «Υγειονομικές προϋποθέσεις & Υγειονομικοί έλεγχοι στις Επιχειρήσεις  Υγειονομικού Ενδιαφέροντος στα πλαίσια των διαδικασιών απλούστευσης και γνωστοποίησης σε Επιχειρήσεις Υγειονομικού Ενδιαφέροντος».  

Το Υπουργείο Υγείας και η αρμόδια Υφυπουργός, κα Ζέττα Μακρή, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προχώρησε στην έκδοση Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων με σκοπό την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών που απαιτούνται για την έκδοση αδειών  ίδρυσης και λειτουργίας  Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και Παροχής Υπηρεσιών.

Μέσω του νέου νομοθετικού πλαισίου ελαχιστοποιούνται οι διοικητικές διαδικασίες της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, τίθενται  οι απαραίτητες  υγειονομικές προϋποθέσεις  και δίνεται έμφαση στον υγειονομικό έλεγχο των επιχειρήσεων κατά την λειτουργία τους.

Με εγκύκλιό της, που απέστειλε προς όλες τις Υγειονομικές Υπηρεσίες της χώρας, η Υφυπουργός Υγείας, κα Ζέττα Μακρή, έδωσε εντολή για διενέργεια  υγειονομικών ελέγχων στις επιχειρήσεις εκείνες, οι οποίες άρχισαν να λειτουργούν μετά την κατάργηση του μέχρι πρότινος ισχύοντος συστήματος αδειοδότησης.

Με τον τρόπο αυτό, δίνεται έμφαση στην σημασία των Υγειονομικών Ελέγχων  από τις αρμόδιες Υπηρεσίες των Π.Ε της χώρας (με αποστολή των αποτελεσμάτων τους  στην Δ/νση Δημόσιας Υγιεινής  του Υπουργείου Υγείας), με απώτερο σκοπό τόσο στην συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, όσο και στην προστασία, προάσπιση και  προαγωγή  της Δημόσιας Υγείας & του Περιβάλλοντος.   

5a8105_EIKONA ZETA                                                  

Advertisements

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Εγκύκλιοι. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.