Επιστήμονας του ΙΤΕ βρήκε το ‘μυστικό’ της γήρανσης


Ο Γιώργος Γαρίνης, αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Βιολογίας, Πανεπιστημίου Κρήτης και συνεργαζόμενο μέλος  με το Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), βραβεύθηκε σήμερα από το εξαιρετικά ανταγωνιστικό και υψηλού κύρους πρόγραμμα χρηματοδότησης Νέων Ερευνητών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (EMBO Young Investigator award) για την ερευνητική του πρόταση με τίτλο «Ο ρόλος των γενετικών βλαβών στην ανάπτυξη και στις ασθένειες».

Η βράβευση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (EMBO Young Investigator award) απευθύνεται σε νέους ερευνητές με αποδεδειγμένη ικανότητα να αριστεύσουν, με σκοπό τόσο τη περεταίρω δημοσιότητα και χρηματοδότηση της ερευνητικής τους προσπάθειας όσο και τη δικτύωση του εργαστηρίου τους με άλλα ερευνητικά κέντρα αριστείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την θέσπιση αυτών των βραβείων το 2000, συνολικά 7 επιστήμονες Ελληνικών Ιδρυμάτων έχουν βραβευτεί, εκ των οποίων οι 4 βρίσκονται στο ΙΤΕ.

Η ερευνητική δραστηριότητα του εργαστηρίου του Δρ. Γαρίνη, η οποία χρηματοδοτήθηκε για 3 έτη, αποσκοπεί στο να διαλευκάνει το ρόλο της σταδιακής συσσώρευσης των γενετικών βλαβών στη γήρανση. Τα αποτελέσματα της εργασίας αυτής θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη καταπολέμηση των ασθενειών που εμφανίζονται συχνότερα στη τρίτη ηλικία, συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου.

http://www.cretalive.gr/culture/view/episthmonas-tou-ite-brhke-to-mustiko-ths-ghranshs/48756

About Αντώνης Παπαδάκης

Δρ. Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Επιστήμες. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.