Κτιστάκη Ελένη(eleni_ktis@yahoo.gr)
Η Ελλάδα έχει αναδείξει, την τελευταία δεκαετία, το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ως ένα από τα μεγάλα της θέματα, τόσο μέσα από τις τοπικές κοινωνίες όσο και μέσα και από τις αναγκαίες συμμορφωτικές κοινωνικές πολιτικές που έχει δεσμευτεί να υιοθετήσει στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένα από τα μείζονα ζητήματα σε αυτή την μεγάλη ατζέντα της διαχείρισης των απορριμμάτων, είναι η επιλογή του τόπου εγκατάστασης των ΧΥΤΑ (Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) ή ΧΥΤΥ (Χώροι Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων). Σε αυτό το σημείο «σηκώνονται οι μαύρες σημαίες» και γίνονται διαπραγματεύσεις και επιλογές κάτω από την σκιά του πολιτικού κόστους. Κάθε μέρα αποτελεί ευκαιρία και πρόκληση για την εκκίνηση μιας διαδικασίας πληρέστερου κοινωνικού διαλόγου και νηφάλιων τοποθετήσεων. Η νηφαλιότητα δεν μειώνει την αγωνιστικότητα, κάνει όμως την όλη διαδικασία της διερεύνησης της καταλληλότερης τοποθεσίας για ΧΥΤΑ η ΧΥΤΥ, πιο τεκμηριωμένη, πιο αμερόληπτη και πιο δίκαιη. Η νηφαλιότητα επίσης δεν μειώνει την αίσθηση της δικαιοσύνης. Σε γενικές γραμμές θα μπορούσαμε να πούμε ότι σε κάθε διαπραγμάτευση που γίνεται με στόχο τον ορισμό της πιο κατάλληλης τοποθεσίας για ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ, σε μια περιοχή, οι κεντρικοί δήμοι, λόγω της μεγαλύτερης πολιτικής και οικονομικής τους βαρύτητας, που τους προσφέρει αναπόφευκτα το μεγεθός τους, διαπραγματεύονται εκ των πραγμάτων με άνισους όρους απέναντι σε άλλους πολύ μικρότερους δήμους. Εδώ, έχουμε να κάνουμε με άλλη μια περίπτωση που απαιτεί την έμπρακτη άσκηση μιας δίκαιης κατανομής των επιβαρύνσεων σε μια περιοχή. Είναι ζητούμενο πάντα η δίκαιη επιστημονικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά κατανομή αυτών των επιβαρύνσεων, οι οποίοι δεν σταματούν στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Για μια δίκαιη και αντικειμενική χωροθέτηση Για να το εξειδικεύσουμε αυτό, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να μιλάμε για μια επιλογή η οποία θα πρέπει να είναι αντικειμενικά και επιστημονικά προσδιορισμένη. Σε κάθε περίπτωση κράτους δικαίου, που εφαρμόζεται το γράμμα και το πνεύμα του συντάγματός του, οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται, δεν επηρεάζονται από πολιτικές σκοπιμότητες, που «υποδεικνύουν» στους αρμόδιους επιστημονικούς μελετητές τα συμπεράσματα στα οποία οφείλει να κατασταλάξει η μελέτη τους. Υπάρχουν επίσης μια σειρά περιβαλλοντικών κριτηρίων που αφορούν τον υδροφόρο ορίζοντα. Ειδικά μάλιστα όταν στην υποψήφια περιοχή χωροθέτησης υπάρχουν ιαματικές πηγές ή ένας υδροφόρος ορίζοντας που επηρεάζει πολύ τις καλλιέργειες ή την ποιότητα του πόσιμου νερού, τότε το κριτήριο αυτό αποκτά πολλαπλάσια βαρύτητα. Σίγουρα θα πρέπει να στραφούμε και στα κριτήρια που σχετίζονται με την ασφάλεια απέναντι σε αυτό το είδος της εγκατάστασης και στην ποιότητα κατασκευής της. Πρέπει να εκτιμήσουμε δεδομένα που συνδέονται με τις περιοχές natura, με την βιοποικιλότητα κλπ Ταυτόχρονα όμως πρέπει να εκτιμήσουμε ζητήματα κοινωνικά, να εκτιμήσουμε στρατηγικά τον σχεδιασμό της τοπικής ανάπτυξης αλλά πάνω από όλα τα κριτήρια μας πρέπει να ‘ναι περιβαλλοντικά δίκαια. Αντισταθμιστικό Περιβαλλοντικό Ταμείο Οι πόροι αυτού του ταμείου, θα κατευθύνονται σε δραστηριότητες αποκατάστασης της διατάραξης του περιβαλλοντικού ισοζυγίου συνυπολογίζοντας τόσο το περιβαλλοντικό όσο και το κοινωνικό κόστος του συγκοινωνιακού φόρτου των απορριμματοφόρων και των απορριμμάτων. Με άλλα λόγια, σε μια τέτοια περίπτωση, ένας τέτοιος ο δήμος πρέπει να υποστηριχθεί με πολύ γενναία αντισταθμιστικά από τους μητροπολιτικούς και υπόλοιπους δήμους. Να εξασφαλιστεί δηλαδή ότι οι πόροι θα κατευθύνονται στην προστασία και στην αναβάθμιση της ποιότητας του περιβάλλοντος και στην μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων Αποτελεί επίσης άμεση ανάγκη να σταματήσουν οι «μαύρες σημαίες» από κοινωνίες που οι ίδιες έχουν την πρακτική να απορρίπτουν τα απορρίμματά τους όπου διευκολύνονται μη σεβόμενες το περιβάλλον, ένα φαινόμενο το οποίο ζούμε πανελλαδικά. Πάντως το κυριότερο και μεγαλύτερο ζήτημα δεν είναι τόσο η εγκατάσταση αλλά τι θα εγκατασταθεί, δηλαδή αν θα εγκατασταθεί ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ. Το κακό είναι ότι τελικά ούτε ΧΥΤΑ έχουμε στην Ελλάδα, έχουμε ΧΑΔΑ (Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων)! Το ζήτημά μας πρακτικά είναι πότε θα φτάσουμε ως χώρα να λειτουργήσουμε ΧΥΤΥ, γιατί αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε επιτέλους καταφέρει πολύ μεγάλες αναπροσαρμογές στη μέχρι σήμερα στάση της πλειοψηφίας των πολιτών. Αυτό σημαίνει επίσης, την αποτελεσματική λειτουργία κατάλληλων ΚΔΑ (Κέντρων Διαλογής Απορριμμάτων) οι οποίοι σήμερα χάνουν την μισή ανακυκλούμενη ύλη εξαιτίας ανεπάρκειας εργατικού προσωπικού ή τεχνολογικής υποστήριξης. Πρέπει να πάμε σε ολοκληρωμένη λύση για τα ζητήματα που αφορούν την διαχείριση των απορριμμάτων, την ανάκτηση και την ανακύκλωση και να αναζητήσουμε καλές πρακτικές. Εάν πάμε σε αυτή την ολοκληρωμένη διαχείριση, σχεδόν αυτόματα θα εκμηδενίσουμε το κοινωνικό και περιβαλλοντικό κόστος εξυγιαίνοντας τις διαδικασίες επιλογής ΧΥΤΑ ΧΥΤΥ από το πολιτικό κόστος, οδηγούμενοι σε δίκαιες κοινωνικά και περιβαλλοντικά λύσεις. http://www.solon.org.gr/index.php/2008-07-16-12-47-18/81-2008-07-15-14-54-53/1079-xita-xiti.html |
Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά
-
Προστεθείτε στους 4.534 εγγεγραμμένους.
Επιλογές
Δημιουργός – ιδιοκτήτης – διαχειριστής
Δρ. Αντώνιος Παπαδάκης
Υγιεινολόγος MPH, M.Sc., Ph.D.
Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας ΚρήτηςΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ 24-11-2010
- 6.820.599 προβολές
1142 – Γραμμή καταγγελιών και πληροφόρησης για το κάπνισμα Διακοπή του καπνίσματος
Κατηγορίες άρθρων
- 6 – 44 Δημοτικά σχολεία Ηρακλείου (16)
- Forum (2)
- HACCP (6)
- Έγγραφα ερωτήματα – απαντήσεις (11)
- Απόψεις (13)
- Απεντομώσεις – Μυοκτονίες – Απολυμάνσεις (33)
- Αρθρογραφία (2)
- Ασφάλεια τροφίμων (416)
- Ακτές Κολύμβησης (10)
- Ακτινοβολίες (7)
- Ανακύκλωση (6)
- Ανακλήσεις τροφίμων (52)
- Γενικά (642)
- Δημόσια Υγεία – Υγιεινή (366)
- Δημόσιο (100)
- Δημόσιοι Υπάλληλοι (134)
- Διατροφή (194)
- Διαχείριση αποβλήτων (12)
- Διαγράμματα ροής (1)
- Επόπτες Δημόσιας Υγείας (223)
- Επιστήμες (14)
- Επισήμανση τροφίμων (1)
- Επικίνδυνα Ιατρικά Απόβλητα (3)
- Επικίνδυνα απόβλητα (1)
- Επιμόρφωση – Σεμινάρια – Συνέδρια (288)
- Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (6)
- ΕΔΥΠΥ (7)
- ΕΦΕΤ (49)
- Εγκύκλιοι (273)
- Εκδόσεις (39)
- Εκδηλώσεις (2)
- Ελαιουργεία (8)
- Ηχορύπανση (5)
- Ημερίδες (2)
- Θέσεις Εργασίας – Βιογραφικά (15)
- Κάπνισμα (181)
- Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (59)
- Καταγγελίες πολιτών (1)
- Κινητά καταστήματα (2)
- Κλιματική αλλαγή (2)
- Κολυμβητικές δεξαμενές (5)
- Νέα γρίπη (52)
- Νομοθεσία (290)
- Νομοθεσία υπό Διαβούλευση (65)
- Ορθομοριακή Διατροφή (1)
- Πρωτόκολλο συνεργασίας επιθεωρητών Κύπρου – Κρήτης (2)
- Προγράμματα (32)
- Πόσιμο νερό (46)
- Παιδικές κατασκηνώσεις (8)
- Περιβάλλον (189)
- Πιστοποιητικά πλοίων (7)
- Ρύπανση (21)
- Ραδιενέργεια (18)
- Συμβουλές ημέρας (1)
- Συνεντεύξεις (4)
- Σχολική υγιεινή (55)
- Σκουπίδια (37)
- Τρόφιμα (11)
- Υγρά απόβλητα (38)
- Υγεία (899)
- Υγεία & Ασφάλεια Εργασίας (50)
- Φωτογραφία ημέρας (2)
- Φαινόμενο Θερμοκηπίου (54)
- Ψυχική Υγεία (55)
- SARS-CoV-2 (262)
- Shipsan trainet (11)
Δημοφιλή άρθρα
- Άρθρο 42 (Καταστήματα, τα οποία διαθέτουν σε περαστικούς πελάτες τρόφιμα και ποτά για άμεση κατανάλωση)
- Άρθρο 37 (ΚΑΦΕΝΕΙΑ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ – ΚΥΛΙΚΕΙΑ – ΜΠΑΡ)
- Άρθρο 25 Αποχωρητήρια
- Οι γάτες μεταδίδουν ασθένειες στον άνθρωπο; Μύθος ή πραγματικότητα ;
- Άρθρο 48 Μηχανές ή συστήματα αυτόματης διάθεσης τροφίμων
- Άρθρο 38 (ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ – ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΕΣ – ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ – ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΑ – ΠΙΤΣΑΡΙΕΣ – ΣΝΑΚ-ΜΠΑΡ – FAST-FOOD – ΖΥΘΟΠΩΛΕΙΑ – ΜΠΥΡΑΡΙΕΣ – ΟΥΖΕΡΙ)
- Άρθρο 27 Απαγωγή καπνών, αερίων καύσεως κλπ.
- Άρθρο 52 Εργαστήρια Τροφίμων και Ποτών
- Υγειονομικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις για τα αποχωρητήρια για ΑΜΕΑ στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
- Άρθρο 49 Πλανόδιοι και Στάσιμοι μικροπωλητές τροφίμων ή ποτών
Σελίδες
- Software
- Video
- Ασφάλεια τροφίμων
- Δημόσια Υγεία
- Ελαιουργεία
- Η σχέση καπνίσματος και χοληστερίνης…
- Νέες ανακαλύψεις για την νόσο Αλτσχάιμερ
- Οδηγίες για την πρόληψη της «Νόσου των Λεγεωνάριων» και την σωστή λειτουργία των κολυμβητικών δεξαμενών .
- Περιβαλλοντική διαχείριση υγρών και στερεών απόβλητων στον τομέα υγείας
- Πόσιμο νερό
- Απολύμανση του νερού
- Εμφιαλωμένα νερά
- Μέθοδοι ανάλυσης μικροβιολογικής ποιότητας νερών
- Μικροβιολογική Ποιότητα Πόσιμου Νερού Και Δημόσια Υγεία
- Το υπάρχον Θεσμικό Πλαίσιο για την ποιότητα του πόσιμου νερού και υποχρεώσεις υπευθύνων ύδρευσης .
- Υγειονομική σημασία των χημικών παραμέτρων στο πόσιμο νερό
- Χρησιμοποίηση εναλλακτικών μεθόδων ανάλυσης για τη μικροβιολογική παράμετρο E.coli σε δείγματα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης
- ΠΤΗΝΟ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΔ 2000/95
- Σχολική Υγιεινή
- Θέματα για παιδιά
- Η ακτινοβολία στη ζωή μας και οι επιδράσεις στα παιδιά
- Η καθαριότητα ασπίδα για τα μικρόβια
- Η μόλυνση του περιβάλλοντος «κονταίνει» τα παιδιά
- Ολα για το παιδί
- Παιδική παχυσαρκία στον μαθητικό πληθυσμό του Δήμου Κονιστρών Εύβοιας
- Προσοχή στην χρήση των προβιοτικών, συστήνουν οι επιστήμονες
- Σχολική τσάντα και πόνοι μυοσκελετικού
- Θέματα για παιδιά
- Εκδόσεις
- Καταστήματα Παλαιά Νομοθεσία
- Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/ οικ. 96967/8-10-2012 (ΦΕΚ 2718, τ.β΄, 8-10-2012)
- ΑΡΘΡΟ 1 ΣΚΟΠΟΣ
- ΑΡΘΡΟ 10 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
- ΑΡΘΡΟ 11 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ι ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ι – Παρασκευαστές & Συσκευαστές που πωλούν λιανικώς, Παραγωγικές μονάδες αρτοποιίας, παραγωγής νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής, Παραγωγικές μονάδες παραγωγής φρυγανιών, μπισκότων, διατηρημένων ειδών ζαχαροπλαστικής και Μονάδες παραγωγής κακάο, σοκολάτας και ζαχαρωτών.
- ΑΡΘΡΟ 12 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ II – ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ – ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ
- ΑΡΘΡΟ 13 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ III Επιχειρήσεις Λιανικού και Χονδρικού Εμπορίου
- ΑΡΘΡΟ 14 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IV ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
- ΑΡΘΡΟ 15 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ V ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΡΤΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ
- ΑΡΘΡΟ 16 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
- ΑΡΘΡΟ 17 ΚΥΡΩΣΕΙΣ -ΠΡΟΣΤΙΜΑ
- ΑΡΘΡΟ 18 ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
- ΑΡΘΡΟ 19 ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
- ΑΡΘΡΟ 2 ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
- ΑΡΘΡΟ 20
- ΑΡΘΡΟ 21 ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ
- ΑΡΘΡΟ 3 ΟΡΙΣΜΟΙ
- ΑΡΘΡΟ 4 ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
- ΑΡΘΡΟ 5 ΓΕΝΙΚΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ.
- ΑΡΘΡΟ 6 ΑΡΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
- ΑΡΘΡΟ 7 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
- ΑΡΘΡΟ 8 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ – ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
- ΑΡΘΡΟ 9 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
- Διαγράμματα Ροής επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος
- Προδιαγραφές ΑΜΕΑ
- Υ.Δ. Α1β/8577/1983 (ΦΕΚ526/τ.β./1983)
- Απλούστευση διαδικασίας έκδοσης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
- Άρθρο 15 Οίκημα
- Άρθρο 16 Εμβαδόν
- Άρθρο 17 ‘Υψος
- Άρθρο 18 Τοίχοι
- Άρθρο 24 Αποχέτευση
- Άρθρο 25 Αποχωρητήρια
- Άρθρο 27 Απαγωγή καπνών, αερίων καύσεως κλπ.
- Άρθρο 37 (ΚΑΦΕΝΕΙΑ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ – ΚΥΛΙΚΕΙΑ – ΜΠΑΡ)
- Άρθρο 38 (ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ – ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΕΣ – ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ – ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΑ – ΠΙΤΣΑΡΙΕΣ – ΣΝΑΚ-ΜΠΑΡ – FAST-FOOD – ΖΥΘΟΠΩΛΕΙΑ – ΜΠΥΡΑΡΙΕΣ – ΟΥΖΕΡΙ)
- Άρθρο 39 (ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ – ΓΑΛΑΚΤΟΠΩΛΕΙΑ – ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΑ – ΛΟΥΚΟΥΜΑΤΖΙΔΙΚΑ – ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΑ )
- Άρθρο 40 (Μικτά καταστήματα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, γλυκισμάτων, ποτών κλπ. σε καθισμένους πελάτες)
- Άρθρο 41 (Κέντρα Διασκεδάσεως)
- Άρθρο 42 (Καταστήματα, τα οποία διαθέτουν σε περαστικούς πελάτες τρόφιμα και ποτά για άμεση κατανάλωση)
- Άρθρο 43 (Καταστήματα τροφίμων, που καταναλώνονται σε άλλους χώρους έξω από εκείνους διαθέσεως τους)
- Άρθρο 44 (Υπεραγορές Τροφίμων “Σούπερ μάρκετς τροφίμων)
- Άρθρο 45 Αποθήκες τροφίμων ή / και ποτών χονδρικού εμπορίου
- Άρθρο 46 Λαικές Αγορές
- Άρθρο 47 (αναπηρικά περίπτερα-ψιλικά)
- Άρθρο 48 Μηχανές ή συστήματα αυτόματης διάθεσης τροφίμων
- Άρθρο 49 Πλανόδιοι και Στάσιμοι μικροπωλητές τροφίμων ή ποτών
- Άρθρο 5 (Ορισμοί)
- Άρθρο 51 Όροι ιδρύσεως και λειτουργίας καταστηµάτων τροφίµων ή/ και ποτών σε χωριά µε πληθυσµό κάτω των 2.000 κατοίκων
- Άρθρο 52 Εργαστήρια Τροφίμων και Ποτών
- Άρθρο 7 ∆ικαιολογητικά – Σχεδιαγράµµατα.
- Επιτροπή Επιθεώρησης Θεάτρων-Κινηματογράφων
- Θέμα: Αντικατάσταση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος λόγω ανάπτυξης νέας δραστηριότητας (άρθρο 6 της Κ.Υ.Α. 10551/07)
- ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΡΕΠΑΣ Εγκ. ΥΥΠ&ΚΑ με αρ. 334/12-1-90
- Λειτουργία των παιδότοπων
- Οβελιστήρια
- Περί ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων με πρόσθετη πράξη σε κατάστημα πρατήριο ζαχαροπλαστικής με πρατήριο άρτου
- ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 219/2006: Όροι και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτ. ιδ. σχολών αθλημάτων
- Τα άρθρα 80 και 81 του Δημοτικού Κώδικα (ΦΕΚ 114/τ.Α΄/8-6-2006
- Τροποποίηση της Α1β8577 με την Υ1γ/Γ.Π/οικ. 94643
- Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/ οικ. 96967/8-10-2012 (ΦΕΚ 2718, τ.β΄, 8-10-2012)
- Ν. 4442/2016 ΦΕΚ Α’ 230/07-12- 2016
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 1 Σκοπός Πεδίο εφαρμογής
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 2 Ορισμοί
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 3 Γενικές αρχές
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 4 Εφαρμογή διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 5 Υπαγωγή στη διαδικασία γνωστοποίησης
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 6 Περιεχόμενο και διαδικασία της γνωστοποίησης
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 7 Υπαγωγή στη διαδικασία έγκρισης
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 8 Χορήγηση έγκρισης
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 9 Αλλαγή του φορέα δραστηριοτήτων
- Νομοθεσία
- Απαγόρευση καπνίσματος
- Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
- Νόμος 1650 της 15/16.10.86. Για την προστασία του περιβάλλοντος.- (Α’ 160).
- Περί των όρων διάθεσης λυμάτων και υγρών αποβλήτων
- Πιστοποιητικά Υγειονομικού Ελέγχου Πλοίων
- Πληροφορίες
- Σχόλια Επισκεπτών
- Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829 ΦΕΚ 2161/τ.Β’
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 1
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 10
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 11
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 12
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 13
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 14
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 15
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 16
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 17
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 18
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 19
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 2
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 3
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 4
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 5
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 6
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 7
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 8
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 9
Αναζήτηση με λέξεις κλειδιά
-
Προστεθείτε στους 4.534 εγγεγραμμένους.
Επιλογές
Δημιουργός – ιδιοκτήτης – διαχειριστής
Δρ. Αντώνιος Παπαδάκης
Υγιεινολόγος MPH, M.Sc., Ph.D.
Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας ΚρήτηςΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ ΑΠΟ 24-11-2010
- 6.820.599 προβολές
Tweets ΚΕΕΛΠΝΟ
Tweets by keelpno_gr1142 – Γραμμή καταγγελιών και πληροφόρησης για το κάπνισμα Διακοπή του καπνίσματος
Κατηγορίες άρθρων
- 6 – 44 Δημοτικά σχολεία Ηρακλείου (16)
- Forum (2)
- HACCP (6)
- Έγγραφα ερωτήματα – απαντήσεις (11)
- Απόψεις (13)
- Απεντομώσεις – Μυοκτονίες – Απολυμάνσεις (33)
- Αρθρογραφία (2)
- Ασφάλεια τροφίμων (416)
- Ακτές Κολύμβησης (10)
- Ακτινοβολίες (7)
- Ανακύκλωση (6)
- Ανακλήσεις τροφίμων (52)
- Γενικά (642)
- Δημόσια Υγεία – Υγιεινή (366)
- Δημόσιο (100)
- Δημόσιοι Υπάλληλοι (134)
- Διατροφή (194)
- Διαχείριση αποβλήτων (12)
- Διαγράμματα ροής (1)
- Επόπτες Δημόσιας Υγείας (223)
- Επιστήμες (14)
- Επισήμανση τροφίμων (1)
- Επικίνδυνα Ιατρικά Απόβλητα (3)
- Επικίνδυνα απόβλητα (1)
- Επιμόρφωση – Σεμινάρια – Συνέδρια (288)
- Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (6)
- ΕΔΥΠΥ (7)
- ΕΦΕΤ (49)
- Εγκύκλιοι (273)
- Εκδόσεις (39)
- Εκδηλώσεις (2)
- Ελαιουργεία (8)
- Ηχορύπανση (5)
- Ημερίδες (2)
- Θέσεις Εργασίας – Βιογραφικά (15)
- Κάπνισμα (181)
- Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (59)
- Καταγγελίες πολιτών (1)
- Κινητά καταστήματα (2)
- Κλιματική αλλαγή (2)
- Κολυμβητικές δεξαμενές (5)
- Νέα γρίπη (52)
- Νομοθεσία (290)
- Νομοθεσία υπό Διαβούλευση (65)
- Ορθομοριακή Διατροφή (1)
- Πρωτόκολλο συνεργασίας επιθεωρητών Κύπρου – Κρήτης (2)
- Προγράμματα (32)
- Πόσιμο νερό (46)
- Παιδικές κατασκηνώσεις (8)
- Περιβάλλον (189)
- Πιστοποιητικά πλοίων (7)
- Ρύπανση (21)
- Ραδιενέργεια (18)
- Συμβουλές ημέρας (1)
- Συνεντεύξεις (4)
- Σχολική υγιεινή (55)
- Σκουπίδια (37)
- Τρόφιμα (11)
- Υγρά απόβλητα (38)
- Υγεία (899)
- Υγεία & Ασφάλεια Εργασίας (50)
- Φωτογραφία ημέρας (2)
- Φαινόμενο Θερμοκηπίου (54)
- Ψυχική Υγεία (55)
- SARS-CoV-2 (262)
- Shipsan trainet (11)
Δημοφιλή άρθρα
- Άρθρο 42 (Καταστήματα, τα οποία διαθέτουν σε περαστικούς πελάτες τρόφιμα και ποτά για άμεση κατανάλωση)
- Άρθρο 37 (ΚΑΦΕΝΕΙΑ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ – ΚΥΛΙΚΕΙΑ – ΜΠΑΡ)
- Άρθρο 25 Αποχωρητήρια
- Οι γάτες μεταδίδουν ασθένειες στον άνθρωπο; Μύθος ή πραγματικότητα ;
- Άρθρο 48 Μηχανές ή συστήματα αυτόματης διάθεσης τροφίμων
- Άρθρο 38 (ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ – ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΕΣ – ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ – ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΑ – ΠΙΤΣΑΡΙΕΣ – ΣΝΑΚ-ΜΠΑΡ – FAST-FOOD – ΖΥΘΟΠΩΛΕΙΑ – ΜΠΥΡΑΡΙΕΣ – ΟΥΖΕΡΙ)
- Άρθρο 27 Απαγωγή καπνών, αερίων καύσεως κλπ.
- Άρθρο 52 Εργαστήρια Τροφίμων και Ποτών
- Υγειονομικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις για τα αποχωρητήρια για ΑΜΕΑ στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
- Άρθρο 49 Πλανόδιοι και Στάσιμοι μικροπωλητές τροφίμων ή ποτών
Σελίδες
- Software
- Video
- Ασφάλεια τροφίμων
- Δημόσια Υγεία
- Ελαιουργεία
- Η σχέση καπνίσματος και χοληστερίνης…
- Νέες ανακαλύψεις για την νόσο Αλτσχάιμερ
- Οδηγίες για την πρόληψη της «Νόσου των Λεγεωνάριων» και την σωστή λειτουργία των κολυμβητικών δεξαμενών .
- Περιβαλλοντική διαχείριση υγρών και στερεών απόβλητων στον τομέα υγείας
- Πόσιμο νερό
- Απολύμανση του νερού
- Εμφιαλωμένα νερά
- Μέθοδοι ανάλυσης μικροβιολογικής ποιότητας νερών
- Μικροβιολογική Ποιότητα Πόσιμου Νερού Και Δημόσια Υγεία
- Το υπάρχον Θεσμικό Πλαίσιο για την ποιότητα του πόσιμου νερού και υποχρεώσεις υπευθύνων ύδρευσης .
- Υγειονομική σημασία των χημικών παραμέτρων στο πόσιμο νερό
- Χρησιμοποίηση εναλλακτικών μεθόδων ανάλυσης για τη μικροβιολογική παράμετρο E.coli σε δείγματα νερού ανθρώπινης κατανάλωσης
- ΠΤΗΝΟ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΥΔ 2000/95
- Σχολική Υγιεινή
- Θέματα για παιδιά
- Η ακτινοβολία στη ζωή μας και οι επιδράσεις στα παιδιά
- Η καθαριότητα ασπίδα για τα μικρόβια
- Η μόλυνση του περιβάλλοντος «κονταίνει» τα παιδιά
- Ολα για το παιδί
- Παιδική παχυσαρκία στον μαθητικό πληθυσμό του Δήμου Κονιστρών Εύβοιας
- Προσοχή στην χρήση των προβιοτικών, συστήνουν οι επιστήμονες
- Σχολική τσάντα και πόνοι μυοσκελετικού
- Θέματα για παιδιά
- Εκδόσεις
- Καταστήματα Παλαιά Νομοθεσία
- Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/ οικ. 96967/8-10-2012 (ΦΕΚ 2718, τ.β΄, 8-10-2012)
- ΑΡΘΡΟ 1 ΣΚΟΠΟΣ
- ΑΡΘΡΟ 10 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
- ΑΡΘΡΟ 11 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ι ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ι – Παρασκευαστές & Συσκευαστές που πωλούν λιανικώς, Παραγωγικές μονάδες αρτοποιίας, παραγωγής νωπών ειδών ζαχαροπλαστικής, Παραγωγικές μονάδες παραγωγής φρυγανιών, μπισκότων, διατηρημένων ειδών ζαχαροπλαστικής και Μονάδες παραγωγής κακάο, σοκολάτας και ζαχαρωτών.
- ΑΡΘΡΟ 12 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ II – ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ – ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΙΣ
- ΑΡΘΡΟ 13 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ III Επιχειρήσεις Λιανικού και Χονδρικού Εμπορίου
- ΑΡΘΡΟ 14 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ IV ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ
- ΑΡΘΡΟ 15 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ V ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΡΤΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ
- ΑΡΘΡΟ 16 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
- ΑΡΘΡΟ 17 ΚΥΡΩΣΕΙΣ -ΠΡΟΣΤΙΜΑ
- ΑΡΘΡΟ 18 ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
- ΑΡΘΡΟ 19 ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
- ΑΡΘΡΟ 2 ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
- ΑΡΘΡΟ 20
- ΑΡΘΡΟ 21 ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ
- ΑΡΘΡΟ 3 ΟΡΙΣΜΟΙ
- ΑΡΘΡΟ 4 ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
- ΑΡΘΡΟ 5 ΓΕΝΙΚΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ.
- ΑΡΘΡΟ 6 ΑΡΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
- ΑΡΘΡΟ 7 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
- ΑΡΘΡΟ 8 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΥΓΕΙΑΣ – ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ
- ΑΡΘΡΟ 9 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
- Διαγράμματα Ροής επιχειρήσεων Υγειονομικού ενδιαφέροντος
- Προδιαγραφές ΑΜΕΑ
- Υ.Δ. Α1β/8577/1983 (ΦΕΚ526/τ.β./1983)
- Απλούστευση διαδικασίας έκδοσης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
- Άρθρο 15 Οίκημα
- Άρθρο 16 Εμβαδόν
- Άρθρο 17 ‘Υψος
- Άρθρο 18 Τοίχοι
- Άρθρο 24 Αποχέτευση
- Άρθρο 25 Αποχωρητήρια
- Άρθρο 27 Απαγωγή καπνών, αερίων καύσεως κλπ.
- Άρθρο 37 (ΚΑΦΕΝΕΙΑ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ – ΚΥΛΙΚΕΙΑ – ΜΠΑΡ)
- Άρθρο 38 (ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ – ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΕΣ – ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΑ – ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΑ – ΠΙΤΣΑΡΙΕΣ – ΣΝΑΚ-ΜΠΑΡ – FAST-FOOD – ΖΥΘΟΠΩΛΕΙΑ – ΜΠΥΡΑΡΙΕΣ – ΟΥΖΕΡΙ)
- Άρθρο 39 (ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ – ΓΑΛΑΚΤΟΠΩΛΕΙΑ – ΜΠΟΥΓΑΤΣΑΤΖΙΔΙΚΑ – ΛΟΥΚΟΥΜΑΤΖΙΔΙΚΑ – ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΑ )
- Άρθρο 40 (Μικτά καταστήματα παρασκευής και προσφοράς φαγητών, γλυκισμάτων, ποτών κλπ. σε καθισμένους πελάτες)
- Άρθρο 41 (Κέντρα Διασκεδάσεως)
- Άρθρο 42 (Καταστήματα, τα οποία διαθέτουν σε περαστικούς πελάτες τρόφιμα και ποτά για άμεση κατανάλωση)
- Άρθρο 43 (Καταστήματα τροφίμων, που καταναλώνονται σε άλλους χώρους έξω από εκείνους διαθέσεως τους)
- Άρθρο 44 (Υπεραγορές Τροφίμων “Σούπερ μάρκετς τροφίμων)
- Άρθρο 45 Αποθήκες τροφίμων ή / και ποτών χονδρικού εμπορίου
- Άρθρο 46 Λαικές Αγορές
- Άρθρο 47 (αναπηρικά περίπτερα-ψιλικά)
- Άρθρο 48 Μηχανές ή συστήματα αυτόματης διάθεσης τροφίμων
- Άρθρο 49 Πλανόδιοι και Στάσιμοι μικροπωλητές τροφίμων ή ποτών
- Άρθρο 5 (Ορισμοί)
- Άρθρο 51 Όροι ιδρύσεως και λειτουργίας καταστηµάτων τροφίµων ή/ και ποτών σε χωριά µε πληθυσµό κάτω των 2.000 κατοίκων
- Άρθρο 52 Εργαστήρια Τροφίμων και Ποτών
- Άρθρο 7 ∆ικαιολογητικά – Σχεδιαγράµµατα.
- Επιτροπή Επιθεώρησης Θεάτρων-Κινηματογράφων
- Θέμα: Αντικατάσταση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος λόγω ανάπτυξης νέας δραστηριότητας (άρθρο 6 της Κ.Υ.Α. 10551/07)
- ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΡΕΠΑΣ Εγκ. ΥΥΠ&ΚΑ με αρ. 334/12-1-90
- Λειτουργία των παιδότοπων
- Οβελιστήρια
- Περί ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων με πρόσθετη πράξη σε κατάστημα πρατήριο ζαχαροπλαστικής με πρατήριο άρτου
- ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 219/2006: Όροι και προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτ. ιδ. σχολών αθλημάτων
- Τα άρθρα 80 και 81 του Δημοτικού Κώδικα (ΦΕΚ 114/τ.Α΄/8-6-2006
- Τροποποίηση της Α1β8577 με την Υ1γ/Γ.Π/οικ. 94643
- Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/ οικ. 96967/8-10-2012 (ΦΕΚ 2718, τ.β΄, 8-10-2012)
- Ν. 4442/2016 ΦΕΚ Α’ 230/07-12- 2016
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 1 Σκοπός Πεδίο εφαρμογής
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 2 Ορισμοί
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 3 Γενικές αρχές
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 4 Εφαρμογή διατάξεων της κείμενης νομοθεσίας
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 5 Υπαγωγή στη διαδικασία γνωστοποίησης
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 6 Περιεχόμενο και διαδικασία της γνωστοποίησης
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 7 Υπαγωγή στη διαδικασία έγκρισης
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 8 Χορήγηση έγκρισης
- Ν. 4442/2016: Άρθρο 9 Αλλαγή του φορέα δραστηριοτήτων
- Νομοθεσία
- Απαγόρευση καπνίσματος
- Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος
- Νόμος 1650 της 15/16.10.86. Για την προστασία του περιβάλλοντος.- (Α’ 160).
- Περί των όρων διάθεσης λυμάτων και υγρών αποβλήτων
- Πιστοποιητικά Υγειονομικού Ελέγχου Πλοίων
- Πληροφορίες
- Σχόλια Επισκεπτών
- Υ.Α. Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829 ΦΕΚ 2161/τ.Β’
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 1
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 10
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 11
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 12
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 13
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 14
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 15
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 16
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 17
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 18
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 19
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 2
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 3
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 4
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 5
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 6
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 7
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 8
- ΥΑ Υ1γ/Γ.Π/οικ. 47829/21-06-2017 (ΦΕΚ 2161/τ.Β’/23-06-2017) ΑΡΘΡΟ 9
Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
- Υπ. Υγείας Εγκύκλιος Δ1α/Γ.Π.οικ. 15226 «Προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης των κουνουπιών, σχέδιο δράσης, σχετική ενημέρωση και προφύλαξη του κοινού για το έτος 2024»
- Υπ. Υγείας: Απάντηση σε ερώτημα σχετικά με την αντικαπνιστική νομοθεσία
- Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Κρητική Διατροφή και Αριστεία στη Φιλοξενία»
- Έρχονται έλεγχοι και πρόστιμα για περίπτερα του Ρεθύμνου. Η ενημέρωση από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ρεθύμνης
- Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΔ Α/36464/547/2023ΦΕΚ 2217/Β/6-4-2023 Πρόγραμμα Διευρυμένης Ευθύνης Παραγωγού για τα ελαστικά οχημάτων σε εφαρμογή της παρ. 4 του άρθρου 72 του ν. 4819/2021.
- Μέτρα, όροι και διαδικασίες για τη χρησιμοποίηση επεξεργασμένης ιλύος στη γεωργία και στην αποκατάσταση του εδάφους – Συμμόρφωση προς τις διατάξεις της Οδηγίας 86/278/ΕΟΚ του Συμβουλίου της 12ης Ιουνίου 1986 «σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και ιδίως του εδάφους κατά τη χρησιμοποίηση της ιλύος καθαρισμού λυμάτων στη γεωργία», όπως τροποποιήθηκε με τον Κανονισμό (ΕΕ) 2019/1010 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 5ης Ιουνίου 2019 και αντικατάσταση της υπ’ αρ. 80568/4225/1991 (Β’ 641) κοινής υπουργικής απόφασης
- Έγκαιρα μέτρα και πρωτοποριακές τεχνικές από την Δ/νση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης για την αποτροπή μολύνσεων από κουνούπια.
- ΕΟΔΥ: Συμβουλές για την πρόληψη των τροφιμογενών νοσημάτων κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου & Συμβουλές για ασφαλή χειρισμό του κρέατος κατά την προετοιμασία του χριστουγεννιάτικου γεύματος
- Εγκύκλιος Υπ. Υγείας Αριθμ. Πρωτ. Δ1γ/Γ.Π/οικ.67071 «Λήψη μέτρων προστασίας/αντιμετώπισης αρθροπόδων Υγειονομικής σημασίας (κοριοί)».
- ΕΟΔΥ: Προτεινόμενα μέτρα πρόληψης και διαχείρισης της παρουσίας κοριών σε χώρους καταλυμάτων
Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να σχολιάσετε.