ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ


ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΚΩΝ/ΝΑ ΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ,
ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΜΠΕΤΑΚΗΣ

Το βιβλίο «Τεχνολογία Τροφίμων» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Σταμούλη παρουσιάζει και αναλύει όλες τις σύγχρονες εφαρμογές της τεχνολογίας και βιοτεχνολογίας των τροφίμων, αποτελώντας αναμφισβήτητα ένα χρήσιμο εργαλείο σχεδίασης και παραγωγής τροφίμων με διατροφική αξία και εμπορευσιμότητα. Η προσπάθεια αυτή χαιρετίστηκε από αναγνωρισμένους επαγγελματίες όπως ο Δρ. Δημήτρης Λαδικός, Χημικός Διευθυντής του Εργοστασίου της Εταιρίας ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε.:

«Το βιβλίο «Τεχνολογία Τροφίμων» συνιστά ένα σύγχρονο βοήθημα για τους φοιτητές των Θετικών Επιστημών αλλά και μία ακαδημαϊκή προσέγγιση της Βιομηχανίας Τροφίμων. Οι συγγραφείς, σ’ ένα περιορισμένο όγκο κειμένου και με τη βοήθεια ενός λιτού και περιεκτικού επιστημονικού λόγου, προσπαθούν να προσεγγίσουν τις σύνθετες έννοιες της επιστήμης των τροφίμων, όπως είναι η ασφάλεια των τροφίμων, η συντήρηση και η συσκευασία τους, ο έλεγχος της ποιότητας και των διαφόρων διεργασιών της Βιομηχανίας, ενώ δεν παραλείπουν να θίξουν, με εκπαιδευτική απλότητα, τις πλέον τελευταίες εφαρμογές της Γενετικής Μηχανικής και της Μοριακής Βιολογίας στη Βιομηχανία Τροφίμων. Στο τέλος του βιβλίου τους οι συγγραφείς παρουσιάζουν διάφορες εφαρμογές της Τεχνολογίας Τροφίμων, που μπορούν να χρησιμεύσουν σαν εργαστηριακές ασκήσεις των ασκούμενων Φοιτητών των Χημικών Τμημάτων των Πανεπιστημίων. Εκ μέρους της Βιομηχανίας Τροφίμων, χαιρετίζω την επιστημονική αυτή προσπάθεια των αγαπητών συγγραφέων και εύχομαι ολόψυχα να τύχει το βιβλίο αυτό της ανάλογης εκτίμησης και από την πλευρά του φοιτητικού κόσμου της χώρας μας.»

Δρ. Δημήτρης Λαδικός
Χημικός
Διευθυντής Εργοστασίου της
Εταιρείας ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε

Advertisements

About Αντώνης Παπαδάκης

Αντώνιος Παπαδάκης Υγιεινολόγος M.Sc., M.Sc., Ph.D.c. Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας Ιστολόγιο: Περιβαλλοντική Υγιεινή & Δημόσια Υγεία
Gallery | This entry was posted in Εκδόσεις. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.